ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Print this page

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το κοινοτικό συμβούλιο Μαρί έχει δώσει μεγάλη σημασία στα πολιτιστικά της κοινότητας. Πρωτοστατεί στην διοργάνωση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ, που γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου όπου τιμάται η μνήμη της Αγίας Μαρίνας. Στο Φεστιβάλ αυτό παρουσιάζονται Κυπριακοί χοροί, ελληνικά και ξένα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών, σάτιρα, απαγγελίες ποιημάτων και τσατιστών.

Κάθε Δευτέρα του Πάσχα διοργανώνονται παραδοσιακά παιγνίδια στον περίβολο της εκκλησίας και στο κοινοτικό πάρκο. Στη διάρκεια των πασχαλινών εκδηλώσεων προσφέρεται δωρεάν φαγητό ποτό και κόκκινα αυγά.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο η εκδρομή του κοινοτικού συμβουλίου σε διάφορα μοναστήρια και εκκλησίες στη Κύπρο. Στην εκδρομή αυτή λαμβάνουν μέρος όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας.

Το Κοινοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος διοργανώνει δύο φορές το χρόνο αιμοδοσία.

Κάθε 14 Οκτωβρίου, παγκόσμιας μέρας της αγρότισσας, διοργανώνεται η «Κυριακή της Αγρότισσας». Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η γνωριμία των νέων γενεών με την αγροτική ζωή. Γίνεται παρουσίαση της κατασκευής πατροπαράδοτων εδεσμάτων όπως χαλούμι, ψωμί, σουτσούκο και άλλων εύγεστων προϊόντων.

 
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΙ
7736, Μαρί
Τηλ. 24333030
Φαξ. 24333315
Ε-Mail: info@mari.org.cy
Designed & Developed by NETinfo Plc