ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ / ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ
Print this page

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ

Από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι της κοινότητας Μαρί ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Όλοι οι τουρκοκύπριοι κάτοικοι του χωριού ασχολούνταν και αυτoί με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 όταν οι τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν από την ηγεσία τους να μεταβούν στα κατεχόμενα και ελληνοκύπριοι πρόσφυγες ήρθαν και κατοίκησαν στο χωριό, η γεωργία και η κτηνοτροφία εξακολουθούσε και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι το κύριο βιοποριστικό επάγγελμα τους.

Στο τομέα της γεωργίας σήμερα στην περιοχή της κοινότητας, καλλιεργούνται βασικά τα σιτηρά, κτηνοτροφικά φυτά (τριφύλλι το οποίο είναι πολυετές φυτό, καλαμπόκι το οποίο είναι εποχιακό, κ.λ.π.), κηπευτικά (πατάτες, λαχανικά, πεπονοειδή). Σήμερα λειτουργούν αρκετές μονάδες θερμοκηπίων οι οποίες προσφέρουν ολόχρονα διάφορα είδη. Επίσης στη περιοχή ευδοκιμεί η καλλιέργεια της ελιάς και της χαρουπιάς.  

Ο τομέας της κτηνοτροφίας είναι πολύ ανεπτυγμένος στην κοινότητα. Υπάρχουν τρεις μεγάλες και σύγχρονες μονάδες αγελαδοτροφίας  καθώς επίσης και δεκαπέντε μονάδες ποιμενοτροφίας. Από τις μονάδες αυτές της κτηνοτροφίας παράγεται γάλα το οποίο διοχετεύεται στην αγορά είτε για την κατασκευή του παραδοσιακού χαλουμιού και γιαουρτιού είτε για παστερίωση φρέσκου γάλακτος.  Επίσης τροφοδοτούν την αγορά με φρέσκο βοδινό κρέας καθώς  και με αρνάκια γάλακτος. 

Το 90% του ενεργού πληθυσμού της κοινότητας ασχολείται με τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας .

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΙ
7736, Μαρί
Τηλ. 24333030
Φαξ. 24333315
Ε-Mail: info@mari.org.cy
Designed & Developed by NETinfo Plc